2011. március 10., csütörtök

Negyedik nap a boxban

2011. március 10



Ma kezdtük meg a negyedik napunkat a boxban, ami ténylegesen a -3. nap. Nem nem visszafelé megy az idő, csak a transzplantáció elötti időt amég a kemót kapja mínusz napokkal szokták számolni. Nekünk ez azt jelenti, hogy -9 napunk lesz és aztán az első napon kapja az őssejtet. Új módzsert hoztak a kemóba, azért tart ilyen sokáig. Először úgy volt, hogy csak 6 napik fogja kapni, de állítólag így csökkenek a kemó mellékhatásai. Szóval haladunk a tervek szerint. Ma és holnap még kapja a gyógyszereket, aztán egy nap pihi és utánna még 4 nap kemó, aztán egy nap pihi után, jövő hét pénteken megkapja a donort.



A Bazsi nagyon jól viseli, kis hős:-) Kicsit nyügis és olyan sírása van, amit nem tudok hova tenni mert még nem ismerem, így nem tudom megkülönböztetni, hogy fáj-e neki valami vagy csak elege van néha, vagy mind a kettő. A bőre egy kicsit kezd csúnya lenni, de szerintem ez még nem a kemó, hanem a fertőtlenítőszeré, amivel fürdik. Enni egyenlőre szünk szépen, bár este és éjszaka már nehézkesen ment a dolog.



Összefolynak már lassan a napok és napszakok, így nem tudom pontosan mikor mi történt. Ott benn a boxban pláne olyan érzése van az embernek mintha megállt volna az idő. Nem tudod, hogy éjjel vagy nappal van, teljesen elveszted az időérzéked, szegény Bazsám is kezd összezavarodni. Nagyon is nehezen megy az idő, lassan telik, mintha sokszor nem is haladna előre. Ez szörnyű!



Én most már kicsit jobban vagyok, fizikailag. Lelkileg már annyira nem mondanám. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megvisel ez az egész. Pedig próbáltam felkészülni rá, de nagyon kemény. Sokszor kilátástalanság, pánik és félelem kap el.



A box kb egy 3 méter * 4 méteres szoba. Mindennek meg van a helye és nem mindegy, hogy mit hogyan fertőtlenítesz. HA leesik valami a földre, akkor azt nem szabad felvenni ki kell rugdosni. Csap nincs, így mosogatni nem tudzs, csak egy kis vízzel eltörölgetni. Alig vannak polcok. Egy kiságy van benn, egy kórházi kocsi a Bazsi cuccaival, egy szennyestartó, egy szemetes és három beépített polc, ja és egy beszerelt TV. Nekünk szülőknek csak egy szék és kész. Mindezt olyan környezetbe, ahol nagyon meleg párás a levegő, maszk, kesztyű, fejzsák és köppeny van rajtad. Nem tudod rendesen a gyereket megfogni és a zsinorok miatt az ágytól kb 1 méterre tudod elhozni, de lehet, hogy ez is túlzás. Enni, inni neked benn nem szabad, ha bármi kell kintről szólni kell, és fertőtlenítik. Totál kiszolgáltatottság...hát ez lesz az otthonunk, még kb 34 napig. Próbálok keresni jót benne, de nem nagyon találok. Egy dologba kapszkodom mindig, hogy legalább egész nap csak a Bazsával foglalkozom:-)



Holnap jön Anyukám, segíteni a háttérmunkákba, szombaton pedig a Peti érkezik. Már nagyon várom, hiányzik. Bár tulajdonképpen nem sokat fogjuk látni egymást a váltások miatt.



Azt hiszem röviden és tömören embertpróbáló ez az egész helyzet...és még benne sem vagyunk a javába!

7 megjegyzés:

  1. "Megpróbálom keresni a jót benne...."
    Niki lelkem a JÓ ebben, hogy a CÉL a Bazsi gyógyulása, teljes felépülése, a jog a teljes élethez !
    Neked ez a "háborúd"....légy jó harcos, győzedelmes hős ! Az ANYA.
    Tudom, te képes vagy erre. Szeretünk, ezért jól
    rázd meg magad és mindannyiunk szeretetét begyűjtve állj keményen a csatában mosolyogva a kis gyermekedre. Emberfeletti amit a kicsi átél
    és megél! Mosolyogva ! Vegyél róla példát !
    Szeretünk benneteket és tudjuk, hogy a sok megpróbáltatás után jön a jó.
    Jjja, nem 34 napig :"oly sokáig lesz nehéz...."
    CSAK 34 napig kell abban a környezetben lenni és
    már jön a segítség ! :))

    VálaszTörlés
  2. Huhh Nikim eddig is felnéztem rátok, de most aztán pláne úgy gondolom, hogy igazi hősök vagytok élen a Bazsival. Sokat gondolok rátok, sok sok sok erőt küldök. Olyan jó lenne valahogy segíteni, de egyelőre csak ez marad, hogy ide írunk és persze küldjük az energiát. Március 20-23 között ha minden igaz Pesten leszünk, ha valamelyikőtök kicsit kikapcsolna egy kávé vagy bármi mellett, akkor nagyon nagy örömmel találkoznánk veletek, majd előtte beszélünk és egyeztetünk.
    MILLIÓ PUSZI!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Csatlakoznék az előttem szólokhoz! Mindenképpen elképesztő, amin keresztülmentek, de valóban az kell, hogy lebegjen a szemed előtt, hogy a Bazsa ennek és Nektek köszönhetően teljes értékű életet fog élni! Képzeld el, gondolj bele! És talán egy picivel könnyebb lesz ezt a súlyt cipelni! Nagyon izgulok értetek minden nap, nagyon ügyesen oldjátok meg, ebben biztos vagyok! Kitartás és fel a fejjel!
    Sok puszi, naaaaaagynaaaaagy ölelés mindannyiótoknak! :-**********

    VálaszTörlés
  4. Szia Niki!
    Szörnyű amin keresztül kell mennetek, de ha tényleg ez az út vezet a Bazsi gyógyulásához, akkor végig kell csinálnotok. Igazi Hősök vagytok mind! Az egész kicsi család! És tudom hogy sikerülni fog! Csak a cél lebegjen a szemed előtt. Tudom, messziről könnyű ilyet mondani és okoskodni, de te egy igazi anya tigris vagy! Nagyon sokat gondolunk rátok! Sok sok kitartást és erőt kívánok! Millió puszi! Évi, Dávid és Jani

    VálaszTörlés
  5. Mi is minden nap küldjük az erőt és gondolunk rátok! Büszke lehetsz magatokra és a kisfiatokra!
    Ahogy Valéria is írja a jó ebben a szörnyűségben, hogy Bazsi úgy fog élni mint a legtöbben: egészségesen, vidáman, veletek.
    Sőt tudod mi még a rosszban a jó? Nektek ezután egy sima nátha, egy elromlott mosógép, egy rosszul sikerült ebéd, egy elveszített kétezres mind-mind játszva megoldható problémák lesznek.
    Remélem már meggyógyultál teljesen és Peti is jól van!

    VálaszTörlés
  6. Szorítunk Nektek!!
    Sok erőt,kitartást és a megérdemelt egészséget kívánjuk a Kicsinek!
    Gábor, Gabi, Laura
    (Zakynthos-i szomszédok)

    VálaszTörlés
  7. Kedves barátok!

    Ismét köszönöm a sok szépet, amit írtok!
    Nagyon nagyon sokat segít!!!
    A Bazsinak is szoktam mesélni, hogy mennyien szeretik őt és miket üzentek neki:-)

    Sok puszi nektek

    VálaszTörlés