2011. március 27., vasárnap

9. nap: Egy bújos nap







2011. március 27


Ma egy hónapja, hogy Pesten vagyunk és elkezdődött a nagy utunk! Ezt kell látni, hogy 1 hónap már eltelt:-) és haladunk szépen tovább előre!


Bazsival továbbra is minden rendben van, leszámítva, a tényt, hogy rota vírusunk van, de ezt próbálom teljesen kizárni a gondolataimból , pláne azt, hogy ennek bármilyen következménye is lehetne. Van más amivel foglalkozzunk, ami ennél sokkal fontosabb.


Éjszaka az új időszámítás szerint tulajdonképpen már reggel, hívtak a nővérek, hogy Bazsi nagyon felébredt, így menni kellene hozzá. Nem volt semmi gond, csak annyira aktív lett hajnali 5 órakkor, hogy nem nagyon akart visszaaludni. Peti is felébredt. Én mondtam, hogy megyek én ő csak pihenjen de nem ő akart menni. Megbeszéltük, hogy akkor megy ő és én majd telefonálok és megbeszéljük, hogy mikor menjek. Így hát a mai napunk is tulajdonképpen felcserélődött.


Az egész nap folyamán tulajdonképpen nem sok minden történt, mert Bazsi egész nap nagyon nyűgös volt, bágyadt és bújos. Valószínűleg a vérszegénység és a gyógyszerek miatt. Pontosan nem lehet tudni, de valami ilyesmi lehet a háttérben. Nem nagyon lehetett letenni, és tényleg egész nap ölelkezett. Így hát nem tettünk mást, mint mind a ketten szeretgéltük és ölelgettük, amikor vele voltunk.


Holnap megint kap vért, viszont trombocitát azt most nem kell kapnia. A doktor Úr azt mondta, hogy nem tudja pontosan, hogy örüljön-e vagy sem de valami féle sejtmozgás indult be, még nagyon nagyon minimális, szinte nulla, de valami mocorog. Nem jó, ha túl korán indul be a tapadás, mert akkor nagyobb esély van egy szövődmény az úgy nevezett GVH kialakulásának. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a kapott sejtek idegenként kezelik a donor szervezetet és elkezdik megtámadni azt. Ha pedig hamar indul be a tapadás, akkor a sejtek agresszívabbak így logikusan nagyobb eséllyel támadnak. Vagyis még jó ha várnak kicsit a sorukra egy pár napot:-) Bár a nővér azt mondta, hogy ez a minimális mozgolódás jó, így inkább ezt raktároztam el magamba. Már nagyon nagy izgalommal várom a napot amikor elkezdenek tapadni az új kis sejtecskéink!


Ahogy ígértem, ma töltök fel képeket:-)


Zárom is soraimat, mert nagyon elhúzódott a mai nap, ugyanis kedves barátaink a kis Páger család járt nálunk, aminek nagyon örültem, mert napok óta előszörjókat nevettem, meg amúgy is mindig örülök ha látom őket! Csak most tudtam leülni a gép elé és már érzem nagyon elfáradtam mára!


Jó éjt mindenkinek, holnap ismét jelentkezem Manófalváról:-)

7 megjegyzés:

  1. Sziasztok! :)
    Az első, ami eszembe jutott a képek kapcsán: Te Jó Ég, hogy mekkora lett a Bazsi!!! :):):):)
    Én úgy látom, nagyot nőtt, kis dundi a pofija, nagyon ari! :) És a kis vigyor....mindig beleszeretek :):)
    Bízzunk a legjobbakban, mert hát mindig abban kell! Minden rendben lesz! Most ilyenje volt a kis drágának, bújós-ölelkezős...nem baj, hiszen ez nem kerül semmibe :)
    Rota-vírussal nem foglalkozni, csak arra gondolni, hogy Bazsánk meggyógyul...az a vírus meg majd feladja, ha nem jön össze neki semmi :D
    Csak ügyesen!
    Millió puszi!

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez nekem is szemet szúrt! Bazsi nem fogyott semmit, inkább kis dundi lett a kis pofija! Éljen, ez biztos jó jel nem?
    Amúgy meg űberszuper a felirat a boxán, vajon mindenki kap ilyet? :):):)
    Puszilunk titeket!

    VálaszTörlés
  3. jo hogy igy latjatok de sajana a sok folyadek miatt van bucko feje viszont tenyleg jo kondiba van szerencsere. halad szepen a kituzott cel ele.

    ajotablaja csak a protekciosoknak van akiknek jofej muvesz barátai vannak es csinalnak ilyet

    VálaszTörlés
  4. Petikém, azt elfelejtettem írni, hogy te meg úgy nézel ki mint egy ufó, de a Bazsi szerintem a körülményekhez képest jól néz ki. Millió puszi!

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok Kedveskéim!
    Hát ami azt illeti eddig is felnéztem rátok! És a leírtak alapján csak halvány lila sejtésem volt, hogy hogyan is nézhetnek ki a körülmények és amiben most élitek mindennapjaitokat. Már amit leírtok az is szörnyű, de így a képeket nézve még inkább. De ez csak nekünk új, hiszen Ti már ott nyomjátok az igát 1 hónapja, és nem is akárhogy. Ettől függetlenül nagyon jól néz ki a Bazsi. Kívülről tényleg nem látszik hogy milyen háború dúl a kis testében. De fel a fejjel és csak előre szabad nézni. Ezek a napok egyszer letelnek és csak rossz emlék lesz. Addig is mindent bele!!! Puszilunk Benneteket! Évi, Dávid és Jani:))

    VálaszTörlés
  6. A Bazsi valóban nem vesztett a súlyából, nagyjából tartjuk a bekerült súlyt. A rossz hír, amit a Peti is megírt, hogy sajnos mindez a sok kapott folyadéktól van, ami egész nap folyik be neki az infúzión, főleg a rota miatt. Pár napja elkezdték a vénás mellétáplálást is, ez most szintén dobott pár grammot a kis súlyán, mert enni nagyon nehézkesen eszik.
    De amúgy tényleg nem látszik a képeken semmi rajta. KÖzelebbi képeket sajna nemtudtam csinálni így valahol szerencsére is nem látszik a bőre, ami egy kicsit csúnyácska. Hiába mi sem ússzuk meg a kemó mellékhatásait.
    Viszont a kis kopasz feje nagyon menő:-)

    VálaszTörlés
  7. Köszi a képeket! Milyen nagyot nőtt a Bazsi a legutóbbi képek óta. Aranyos, ahogy belesimul apukája karjaiba.:)
    Minden hamarosan jóra fordul, ezt ne felejtsétek!

    VálaszTörlés