2011. március 26., szombat

8. nap: Csak vidáman

2011. március 26

Értek ma is minket jó és rossz dolgok, de úgy döntöttem, hogy rendhagyó módon, félretéve eddigi módszeremet, ma, csakis a vidám dolgokról írok és a Bazsival töltött idő szép pillanatairól...

Bazsa személyisége azt hiszem semmit sem változott a bent töltött idő alatt, sőt egyre jobban kezd kiforrni az ő kis egyénisége. Ahogy a Mamám fogalmazott nem lehet róla semmi rosszat mondani, mert tényleg olyan, mint egy kis angyalka, árad belőle a jóság. Azt hiszem ez tényleg így van. A közelében valahogy mindenki jobb lesz kicsit, csak a jót hozza ki az emberekből:-) Egy szóval jobbá teszi ezt a világot, már csak azzal hogy van:-) A nővérek közül még azokból is mosolyt tud kicsalni, akiktől eddig még egy kisebb szikráját sem láttam a jó kedvnek. Fantasztikus erő és szeretet van ebben a kis Manóban.

Minden nap mosollyal ébred és mosollyal fekszik le és ha csak nincs valami fájdalma, akkor bármikor ránézel és megszólítod ő egy kedves tekintettel és boldog az arcával jelzi, hogy minden rendben van. Mert, és ez talán a legfontosabb dolog, ő most is boldog.

Annak ellenére, hogy boxba vagyunk és ilyen körülmények vannak körülöttünk, nagyon szépen fejlődik a Bazsi mind fizikailag, mind szellemileg. Nem tudom pontosan, csak sejtéseim vannak azzal kapcsolatba, hogy egy hasonló korú gyerek miket csinál, de azt látom, hogy a Bazsi még így is napról napra fantasztikusan fejlődik. Már rendszeresen feltérdel az ágy rácsába kapaszkodva és fel is áll a legtöbbször. Nagyon tipeg a kis lábával, így próbálom segíteni és mutatni neki, hogy kell lépkedni, és nagyon ügyesen teszi a lábacskáit, bár még megtartani magát nem tudja. Az ülés egyre ügyesebben megy. Néha még azért eldől, de már magától ül. Azt hiszem ezek nagyon nagy eredmények. A mászás és a forgolódás pedig annyira megy, hogy a "pórázunkat" (zsinórok) rendszeresen magunk köré csavarjuk, szóval egész nap csak csavargatom kifelé:-)

Biztos vagyok benne, hogy érti amit mondok, mert nagyon figyel és nagyon értelmesen néz. Van egy könyvecskéje, ja itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam a fiam valamiben azért csak hasonlít rám, az apja szerint olyan könyv moly lesz mint én:-), szóval az egyik könyvecskéjén van egy Maci. Mutattam neki mindig, hogy ott a maci és ma amikor megkérdeztem, hogy hol a maci, ő megmutatta, hogy ott és utána nagy mosollyal rám nézett, hogy ő milyen ügyi volt:-)

Apa ma benn maradt váltáskor egy 5 percet és nagyon jó volt ebben a kis időben is együtt játszani...a Bazsi szó szerint kacagott örömében, amikor ketten játszottunk vele:-))))))

Sok minden újdonság van, minden nap. Mindig meglep valami kis szöszenettel, ami feldobja a napomat.

Holnap úgy döntöttem megpróbálok képeket csinálni, ha lehet, hogy láthassa mindenki, hol és hogyan éljük mindennapjainkat és persze, hogy láthassátok Bazsát:-)

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Annyira jó ezeket a sorokat olvasni! Bazsi tényleg nagyon fantasztikus. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól viseli a megpróbáltatásokat. Én sokkal gyengébb voltam nála. Látszik, hogy a gyerekek jóval erősebbek a felnőtteknél.
    Sok puszi Bazsinak!

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok Drágáim!
    Igen-igen, a gyerekek teherbíró képességét megirigyelhetnénk mi, felnőttek!! Olyan nagyon klassz érzés olvasni, hogy milyen kis csintalan és mosolygós! És hogy bármi is van körülötte, nem számít, mert mindig meg tudja őrizni a töretlen kis jókedvét! :) Nagyon-nagyon büszke vagyok rá és rátok! Példamutató, ahogy viselitek!
    Szorítok, hogy minden ugyanilyen jól vagy inkább még jobban menjen az elkövetkező időkben is!
    Nagy ölelés Manófalvára és soksoksok puszi! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Niki,Péter és Bazsi!
    Igen ez a kor ami felülmúlhatatlan és megismételhetetlen a kisgyerek és az Őt imádó szülők életében. Minden nap tartogat egy apró kis meglepetést ezért érdemes élni és figyelni a nyiladozó értelmet, érdeklődést ügyességet.
    A rosszban legalább mindennap megéltek egy kis jót is. nagyon remélem és reméljük sokan hogy mindennap javulást hoz a kis életében, nagyon szurkolunk és bűszkék vagyunk hogy ismerhetünk Titeket. Millió puszi Nektek. Éva

    VálaszTörlés