2011. április 2., szombat

15. nap: Az első nagy kiborulás

2011. április 02
Ma olyan dolog történt, amire azt gondolom egyikünk sem számított. Tényleg vannak helyzetek, amire nem lehet felkészülni, de muszáj megoldani.

Először kezdem a jó hírrel, ami talán a legfontosabb. A mai blog címét hála Istennek nem az eredmények miatt írtam, azok továbbra is fantasztikusak:-) A mai sejtszám 2800/ 630 volt:-) Vagyis még egy nap 500 feletti neutrophin szám és nyílik a box ajtó:-) Nagyon izgatott vagyok és minden nap ugyanilyen izgatottan várom az aznapi eredményeket. A bőre a Bazsinak továbbra is javul. Már szinte egyáltalán nem gyulladt.

A mindennapjai továbbra sem egyszerűek. Sajnos elég nyűgös és mivel az alvásai felszínesek így nagyon fáradtnak tűnik egész nap. Mint kiderült a napokban már megvonták tőle a Rivotrilt (nyugtató), amit a kemó óta kap és ez is lehet oka a viselkedésére, a sejtmozgások mellett. Sajnos ma megállapítottam azt is, hogy sokkal kevesebbet nevet, mint szokott. Ahogy az egyik Anyuka mondta az ő kislányáról "árnyéka önmagának". De tudom, hogy szép lassan, ahogy jobban lesz és ahogy egyre több szabadságot kapunk ez is javulni fog. Biztos lesz mit dolgoznunk azon, hogy kitöröljük emlékeiből ezeket a rossz élményeket.

Az ok, a történet, amiért ezt a címet adtam ma:

Éjjel egy olyan nővér volt a Bazsival, akivel már eddig is voltak némi nemű problémánk, de nem olyan mint a mai, tegnap éjszakai. Szeretném leszögezni, hogy a legtöbb nővért nagyon szeretjük és ők is úgy gondolom szeretik a Bazsit. Tisztelem a munkájukat és sokakban közülük teljes mértékben megbízok, és teljes bizalommal hagyom rájuk éjszaka a Bazsit, még ha rossz érzés is otthagyni. De ez az eset úgy érzem, és nem csak mi érezzük így nagyon nonszensz és nem fogom a főnővérnél sem szó nélkül hagyni, sőt ha kell a szemébe megmondom.

Este azzal, hagytam ott 10 óra körül, hogy tudta Bazsi mostanában kicsit nyugtalanul alszik, de leszögeztem, hogy amint felkel szóljon és mi megyünk. A másik éjszakás nővérrel is beszéltem, akit nagyon szeretünk de nem nála volt a Bazsi, hogy ha van ideje legyen szíves menjen be hozzá, mert tudom ő vissza tudja altatni nagyon szépen mert szeretettel közelíti meg és ezt érzi. Szóval eljöttem és bíztam benne, hogy minden rendben lesz. Reggel 5 órakkor csörgött a Peti telefonja, hogy Apuka jöjjön fel mert eddig bírtuk ideigleg. Szó szerint idézek! Peti rohant mert hallotta, hogy Bazsi üvölt a háttérben. Mire felért az a látvány fogadta, hogy a mi nővérünk ül a Pultnál és azzal fogadja, hogy ugye Apuka eddig jó bírtuk,a Bazsi meg üvölt. Bement hozzá és Bazsiból ömlött a vér. Beütötte a kis fejét, ami elkezdtett vérezni, azt hiszem nem kell részleteznem, hogy az alcsony trombocita szám miatt. Addigra már hajlandó volt odajönni a mi nővérünk és megnézni mi van a gyerekkel. Már ez is kiborított, de amit este még plusz információnak hallottam hozzá, hogy részletesen mi is történt, az meghalatta a befogadó képességeim határait.

A másik nővér (szándékosan nem mondok neveket) aki nem velünk volt jött dolgozni és az átadás után az volt az első, hogy odajött és megkérdezte, hogy mi volt reggel mert ő kétszer benn volt a Bazsinál, egyszer éjfélkor másodszor pedig reggel 4.30 körül és szépen visszaaltatta mind a kétszer és reggel már el kellett menni a saját betegeihez és arra jött vissza, hogy Peti már ott van. Elmeséltem neki a reggeli telefonhívást és teljesen ki volt akadva. Egy részt nem is a mi nővérünk volt benn, másrészt pedig semmi gond nem volt a Bazsival, szépen visszaaludt, vagyis nem tudja se ő, se én, hogy a hölgy mit nem bírt már idegileg. Még neki, a bizonyos másik nővérnek volt lekiismeret furdalása, hogy mi történt a Bazsival, miért vérzett! Azt hiszem, hogy ez nem maradhat szó nélkül!

4 megjegyzés:

  1. Kedves Niki ! Ezt semmi képpen ne hagyd szó nélkül mert itt nem egy kis megfázásról van szó ami igy ugy ki kell kezelni ha valamelyik ápoló nem ad maximumot üvöltsd le a fejét. A Szaszára egyszer nem figyeltek és a kanül bemenet bezöldült mert nem rendesen tisztitották meg és három napig nem tudtál mitől nem megy le a láza szerencsétlennek jó hogy nem kapott vérmérgezést még a baja mellett na kinyitotta a torkát azért az van neki onnantól kezdve mint a kiasanygyalok jöttek kérés nélkül és ugy megpucolták hogy fényes lett: ))))) A Bazsi drága nem tud szólni ha valamit nem ugy csinálnak ahogy kell ne hagyd mert az élete függ minden mozdulattól.Mi az hogy vérzik a baba feje és nem kezeli le . Szét rugnám a szemét ribanc valagát. bocsi de ezt nem lehet drasztikus megnyilvánulás nélkül elviselnem. Vigyázzatok magatokra . Millió puszi Éva.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva!

    Én is úgy gondolom, hogy ezt már nem hagyom szó nélkül. Nem szólok minden apró cseprő dologért, mert úgy gondolom nem vagyunk azok a problémás szülők, de azért mindennek van határa és ez átlépte.

    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Hat az a minimum, hogy kinyitjatok a szatokat! Itt tenyleg nem egy mandulagyulladasrol van szo wazzz! Ez kicsi legeny ahhoz kepest miken megy at igenis helytall, rolatok szulokrol nem is beszelve! Nem birja idegileg? Lehetne a Bazsi sokkal "rosszabb" beteg, ordithatna nap es ejjel hosszakat! De olyan mint egy angyal!
    Es arrol ne is beszeljunk, hogy nem egy ertetlen felnott betegrol van szo, hanem egy kicsi kezdodo eletrol, aki nem tud szolni mi baja, nem tud magan segiteni. Pont neki lenne szuksege turelemre, rengetegre. Akiben pedig ennek hianya fellelheto, ne menjen ilyen helyre dolgozni!
    Felhaborito!
    Szoljal, mert mi van ha nagyobb baj tortent volna!
    Katinka (Nati lanybucsujarol)

    VálaszTörlés
  4. Az ilyen miért választ ilyen foglalkozást?! Remélem, felnyomtátok!
    A jó híreknek örülünk nagyon!
    Puszi!

    VálaszTörlés