2011. június 7., kedd

72.- 81. nap: Közel a végéhez

2011. június 07

Közel a 100. naphoz már vegyes érzelmek keringenek az emberben, Bazsi kedély állapota is elég változó, amiről igen nehézkes írni. Talán ez az oka, hogy ennyi sok nap telik el mire végre rászánom magam arra, hogy írjak blogot. Tudom ez önző dolog a részemről hiszen ez az egész folyamat nem rólam szól és nem rám kíváncsi senki, hanem a kisfiúnkra. A blogot azonban én írom és nekem kell megbirkózni azzal, hogy a hullámzó olykor indokolatlanul rossz kedély állapotom mellett arról a sok csodálatos eredményről és Bazsi fantasztikus állapotáról írjak amiben benne vagy...pont ezért nem indokolná immár semmi az én rossz hangulatomat és mégis!

Az elmúlt napokban rengeteg sok jó történt velünk. Ismét otthon töltöttünk pár napot, ami szerintem jobban sikerült, mint az előző hétvége. Nagy örömünkre Bazsi születésnapját otthon tölthettük, mert a kontroll vizsgálat ismét egy nappal korábban múlt héten szerdán volt. Sajnos ez ezen a héten nem így lesz. A szülinapos nagyon édes volt. Darabokra szedte a neki sütött kicsi tortácskát, mert megijedt tőle, hiszen még nem látott ilyet. Bár szűk családi körben töltöttük és nem tudtuk a Bazsinak megadni a hatalmas nagy 1 éves szülinapi partyt, amit minden szülő megálmodik a gyermekének, de mi beértük azzal az aprócska örömmel is, hogy mindennek nem egy kórházi szobában csövekkel a mellkasunkban kellett megtörténnie. Szóval egy éves lett a kicsi fiúnk:-) Megszálltak az nap az emlékek arról a napról, amikor született és ígéretemhez híven elmeséltem neki, hogy hogyan született, hogy milyen esős nap volt és, hogy Apuval együtt hogy izgultunk végig születésének minden pillanatát. Amikor megszületett megfogadtam, hogy minden évben elmesélem neki, hogy mekkora nagy hős volt születésekor hiszen nálunk az sem volt egy egyszerű dolog, de azt hiszem neki nem kell mondanom mekkora hős, hiszen amiket azóta végigcsinált már lassan maga is tudja mennyi erő lakozik benne.

Nem csak erő, hanem szeretet is. Sokszor úgy sugárzik belőle az élet és az emberek iránti szeretet, amit elfogultság nélkül mondok, hogy nem sok emberbe láttam. Az elmúlt napokban legtöbbször az ő kis szeretete és mosolya tartja bennem a lelket, hogy minden rendben lesz. Persze ez butaság hiszen most is már úgy tűnik minden rendben van és mégis... ahogy Peti Anyu azt hiszem rátapintott a lényegre a bennem lévő félelmek egyszerre a felszínre törtek. Rengeteg feladat áll előttem amit most, hogy a Bazsi gyógyuló félben van ismét meg kell tudnom oldani. De erről most inkább nem írok hiszen ez a blog nem Kádárné Szántó Nikolett mindennapi gondolatairól szól...bár lehet, hogy lassan érdemes lenne egy ilyen blogot is csinálnom:-)

Vasárnap óta ismét Pesten vagyunk és ha minden jól megy csütörtökön ismét n megyünk haza és utána már csak 2 hét a 100. napig:-)

Bazsi eredményei továbbra is nagyon jók:-) A véreredménye továbbra is stabil és ami még ennél is jobb hír a gyógyszerek szépen csökkenek, mert a szteroid leállítása után a májvédő gyógyszereit és a káliumot is le lehetett állítani. Hálát adok minden nap a jó Istennek, hogy ilyen jól van a fiam, mert sajnos itt fenn találkozok olyan esetekkel is, amik mienktől eltérően elég rossznak mondhatóak. A mellett, hogy teljesen együtt érzek a szülőkkel mérhetetlenül sajnálom is őket.

Ma volt az első olyan sétánk, ami mondhatni sírás nélkül telt el. Lehet , hogy a klassz kis kengurunak köszönhető, amiben a Bazsi és én is nagyon élveztük a sétát:-) Ez úton is köszönjük a Kereszt anyunak és a Kereszt apunak a szülinapi ajándékot.

Bazsi alszik és én is megyek pihenni mert bár az elmúlt éjszakák már elég jól teltek, nem lehet tudni, hogy milyen lesz a mai:-) Jó éjt mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. Niki drága! Kijöttek a könnyeim, amikor Bazsi születéséről írtál. Bennem még nagyon erősen él Szezi születése és talán ezért is.
    Kérlek ne szabadkozz amiért magadról írsz. A blog Bazsi által Rólad is Rólatok is szól. Ha kiírod magadból ami bánt, akkor jobb a lelkednek és jobban érzed magad, így Bazsinak is jó, hiszen boldog az anyukája. Remélem hamarosan találkozunk és élőben is jól megölelhetlek. Addig is millió puszi és büszkék vagyunk rád, rátok! Most, hogy már anyuka vagyok még jobban együtt érzek veled.

    VálaszTörlés
  2. Niki!
    Teljesen egyet értek Natival!
    A mindennapokba, amit Bazsival együtt éltek meg Te (Ti) is benne vagyok!!!
    Én is csak arra tudlak bíztatni, hogy írj le mindent, amit gondolsz!
    Hidd el, aki olvassa a blogot, az Rád éppen annyira kíváncsi, mint Bazsira!!!
    Nagyon pozitív, amit megélhettek, de ez a történet akkor kerek, ha Te is benne vagy!
    Minden olvasód Érted is aggódik és minden érzés, amit megélsz és ami foglalkoztat nagyon fontos, ha jó, ha rossz!
    Az a sok pozitív energia és gondolat, amit a barátaitoktól és a családotoktól kaptatok, hidd el neked is segíteni fog!
    Nagyon büszke vagyok Rátok, Bazsira, Rád, és Petyára is!!!
    És persze nagyon Szeretünk Benneteket!!!
    És ha otthon járunk hozom a kezeimben amit itt nem írgatok le, mert sokan asszem félre értenék... :D
    Hajrá Stilpoint... :D

    VálaszTörlés
  3. Kedves Nati!

    Örülök, hogy találkozhattunk és remélem hamarosan újra összejön a dolog, akkor talán már kicsit szabadabban. Szezi nagyon kis édes:-) Legközelebb már nem fogom kibírni, hogy jól meg ne dajkáljam...persze csak ha szabad:-)

    Sok puszi nektek

    VálaszTörlés
  4. Kedves Milán!

    El sem tudom mondani mennyire jól esnek a szavak, amiket írtál! Nagyon köszönünk, köszönöm neked, nektek mindent! Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen embereket ismerhetek - és ez nem közhely! Ahogy mondtam is neked nagyon szeretek veled beszélgetni mert az a hihetetlen sok pozitív érzés, ami benned van engem is feltölt! Így hát köszönöm, hogy ilyen vagy:-)

    Várom a következő a stilpoint-ot:-)

    Sok puszi nektek

    VálaszTörlés