2013. június 4., kedd

3-4. hét: 2013. 05.20-2013. június 02: Egy hét haladás, egy hét kezelés

Most pótolom elmaradásom...

Nem véletlen, hogy nem jutott időm blog írásra. nagyon felpörögtek az események körülöttünk, így kicsit nehezen is tudtunk előrehaladni Bazsival, ami miatt kicsit lelkiismeret furdalásom van. Csak az nyugtat meg, hogy van még 3 hónapunk a Bölcsi kezdéséig. Bizony Bölcsi:-) Örömmel tudatom mindenkivel, Bazsit felvették a Napsugár Bőlcsödébe. Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre közösségbe mehet és bízunk benne, hogy a sok gyerek jó hatással lesz fejlődésére és ami még fontosabb, hogy majd nagyin jól fogja ott érezni magát. Egy 10 fős csoportba kerül majd, ahol 2 úgy nevezett SNI (Saját nevelés igényű) gyermek lesz, azaz rajta kívül még egy. 2 hét beszoktatás lesz és 1 hónap úgy nevezett próbaidő. Ez idő alatt kiderül majd, hogy Bazsi integrálható-e közösségbe vagy sem. Ezen dolgozom most leginkább, ez a legfőbb célom, hogy be tudjon szokni a bölcsibe, mert akkor már rajta lesz egy úton, ami egy normális élet felé vezet és ez nagyon fontos.

 Múlt héten kontroll vizsgálaton voltunk és egy hetes kezelésen. Elég hirtelen derült ki, hogy fenn maradunk Pesten így minden nagyon gyorsan történt, gyorsan kellett szerveznünk. Bazsit egy hétig kezelte Tiba (Balla Tibor), a már jól megszokott cranio sakralis módszerrel. Eredményekről egyenlőre sok mindent nem akarok írni, csak azt, hogy előre láthatólag mi vár ránk. Bazsit ebben az évben még 4 alkalommal, azaz 4 hétig 1-1,5 hónapos kihagyással fogjuk vinni. Vagyis egy igen intenzív kezelési folyamatot kap, minek az a célja, hogy "kirángassa" Bazsit ebből a mélypontból, amiben most van, amibe belekerült, amibe belemászott. Úgy érezzük ez sikerülni fog, mert nagyon jól reagál minden kezelésre.
Múlt héten egész héten igen agresszív volt, de mostanra lenyugodott és sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnik. Elkezdett megint új dolgokat csinálni pl. integet, amit eddig nem csinált és nagyon sokat beszél, igaz az ő kis nyelvén.
Tiba úgy érzi, hogy Bazsival nincs semmi gond fizikálisan, inkább csak elbújt a maga kis világába, amibe még jól érzi magát és nehéz neki a normál életnek megfelelni. Ha megakarom fogni a fogalmat, akkor olyan, mintha Bazsinak szerzett autizmusa lenne.
Tulajdonképpen mindegy is, hogy minek nevezzük. A cél, hogy kezelések segítségével visszatereljük a normális életbe, hogy élvezhesse az élet szépségeit.

Mint ahogy írtam is teljesen elcsúztam a tervekkel, amiket Bazsinak kitaláltam, főleg a Pesti út miatt. De amiket eddig elértük azokkal szépen haladunk tovább. Még mindig kis asztalnál eszünk, és minden alkalommal ha eszik vagy iszik  valamit akkor azt csak leülve teszi. A kenyeret rendszeresen kéri, és mivel a vajas a kedvence ezért azt adom neki. Bár néha próbálkozom egy kis szalámival, vagy sajttal, de az nem nyeri el a tetszését, még minidig bizalmatlan vele. Úgy látom el is kezdte élvezni az evést, mert van. hogy ő kéri. Egy érdekes csamcsogos hangot ad, amivel jelzi nekem, hogy éhes. vagy szomjas. 2 hete egyik este saját kezével ette a vacsorát, kanállal, aminek úgy megörültem, és azt gondoltam, most már ez így is marad, de nem. Azóta sem hajlandó megfogni.

A kártyák használata félig meddig sikerrel jár. egyszer-kétszer mintha megértette volna a lényegét és odahozta nekem azt a kártyát, amit szeretett volna, de aztán megint abbahagyta és nem foglalkozik velük. Mindig odatettem neki azt amelyikhez éppen kapcsolódott a tevékenység aminek az lett a vége, hogy a cumisüveget ábrázolót úgy megrágta, hogy eltűnt a papír róla. Szóval egy kártya minusz.

A héten folytatjuk természetesen az eddigieket és megpróbálom a kezébe adni többször a kanalat, főleg mivel motivációként csodálatos Mc'queen-es étkezőkészletet kaptunk születésnapjára.

Mivel a korai fejlesztőbe azt mondták, hogy Bazsi elkezdett mozgásokat utánozni, arra gondoltam, hogy a héten megpróbálom, több mozgásos fejlesztést csinálni vele. Pontosan mit még nem tudom, menet közbe majd kitalálom.

A héten új TSMT gyakorlatsort kapunk és tegnap túl estünk végre valahára a koponya MR vizsgálaton, amit a  neurológus írt ki. Ennek eredményét és az MR-be jutás történetét, mert azt hiszem megér pár sort a követező blogba írom le, mert sajnos most időm elfogyott és mennem kell a Manókhoz.

Mindenkinek szép hetet:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése