2011. július 6., szerda

101-110. nap: Lazulnak a látogatások



2011. július 06

Bazsi belépett a 13. hónapba:-) Hihetetlen, hogy hogy megy az idő. Annak ellenére, hogy min mentünk keresztül mégis sokszor olyan érzésem van, mintha tegnap született volna. Talán ez örökre így is marad.

Egyre lazulnak a kontroll vizsgálatok:-) Most már 10 napot kaptunk a következő időpontig, ami nagyon jó, hiszen jól vagyunk. Sajnos csak a kontroll vizsgálatok gyakoriságában kaptunk lazulást, mert a mindennapi "szigorok" továbbra is meg vannak. Az utolsó sejt vizsgálat alapján, még nagyon alacsony számban vannak egy fajta védekező sejtek, az úgy nevezett T-sejtek, amik a különböző megfázásos vírusok ellen védekeznek. Így a félsteril szigorítás és az antibiotikumok továbbra is maradnak, a következő sejt vizsgálatig, ami körülbelül e hónap végén lesz, biztosan. A vérkép azonban nagyon stabil és nagyon jó:-) Az utolsó alkalommal 7000 körül volt az összfehérvérsejtszám és ennek 51 % tartalma neutrophin. Vagyis nagyon szép:-) Úgy néz ki, hogy a vérszegénység is elmúlt mert a vörösvérsejtek száma is rendben van:-)

A hétfői kontroll vizsgálat alatt túlestünk az utolsó, kicsit kellemetlenebb beavatkozáson, kiszedték a kanüt helyén a varratokat. Bazsi kicsit nehezen viselte, de legalább most már semmilyen "idegen" anyag nincs a szervezetünkben:-) Pont ma szedtük le a kötést és egy kisebb heg maradt meg, ami majd szép lassan talán az emlékekkel együtt halványodni fog.

Bazsi nagyon jól van:-) A mindennapok kezdenek szépen lassan egy kis rendszerbe összeállni, így ő is sokkal kiegyensúlyozottabb, úgy látom. Csak a pesti "kiruccanások" zavarnak be, de most már talán az is egyre ritkábban lesz. Szépen eszik is már, köszönhetően apucinak, aki miután én már nem bírtam a Bazsi nem tudom mit akar enni állapotával, kézbe vette pár napig az ügyeket és azóta gyönyörűen eszik és e mellet hízásnak is indult:-) Most 7300 gramm körül van és nagyon kis masszív:-)

Egyre szebben sétálgat, még csak segítséggel de már egyre stabilabban áll, így talán lassan el is indul. Már nagyon kíváncsi vagyok mikor:-)

Nekem kicsit hullámzó a kedélyállapotom. Van, hogy minden rendben van, de van, hogy még mindig vannak problémáim, kiborulásaim. Ma például minden rendben volt, aztán hirtelen megint elkapott a félsz, hogy a Bazsi nehogy elkapjon valamit. Tudom, hogy nem védhetem meg mindentől és el kell tudnom fogadni azt amit a sors akar, és mégis sokszor aggódások és félelmek eluralkodnak rajtam. Azt hiszem ehhez még sok idő kell és persze, az, hogy látom Bazsi rendben van, erősödik, akkor talán előbb- utóbb én is lenyugszom.

Szeretném azt gondolni, hogy lassan újra normális életet élhetünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése