2011. október 28., péntek

186-224. nap: Már túl a felén...bátrak lettünk:-)





2011. október 28

Már nagyon régóta készültem leülni és írni újra és valahogy mindig úgy alakult, hogy elhaladtam a blog mellett. Nagyon sajnálom, de ahogy ígértem is mindenkinek, nem tűntünk el, itt vagyunk és szerencsére minden a legnagyobb rendben van:-)

A Bazsi eredményei olyan szépen alakulnak, hogy már csak havonta kell feljárnunk kontroll vizsgálatra és szerencsére semmi sem indokolta ez ideáig és remélhetőleg ez után sem, hogy valamilyen extra "kirándulást" kelljen megtennünk Budapestre. A legközelebbi alkalommal csak november 21-én kell felmennünk. Az utolsó eredményeink is nagyon klasszak lettek. Azt nem mondhatom sajnos, hogy 100 százalékosan, de amik kicsit rosszabbul alakultak, azok egyrészt normálisnak mondhatóak, másrészt pedig orvosolhatóak. Sajnos a májenzimeink továbbra is nagyon magasak, így, ahogy azt már jó ideje tesszük továbbra is szednünk kell az Ursofalk nevezetű tablettát, ami tulajdonképpen májvédő gyógyszer. A másik kevésbé jó eredmény, hogy az egyik immunglobulin szint ismét alacsony lett, így múlt hét vasárnap ismét kellett kapnunk infúziót. Ez által pótolva lettek ezek az úgy nevezett IgG immunglobulinok. Azt mondták, hogy ez ebben az időszakban még teljesen normális és csak azért kell pótolni mert ezek is bizonyos vírusok ellen védenek, így megelőzésképpen jó ha megfelelő mennyiségben van a szervezetben.

Sajnos maga az infúzió alatti időszak nem volt olyan zavartalan, mint a múltkor. Bazsi közben nagyon belázasodott, amit először nem tudtak, hogy az infúzió hatása vagy esetleg valamilyen kezdődő fertőzés, Végül egy vérvétellel kizárták a fertőzés lehetőségét és mivel láz csillapítóra szépen reagált a kis szervezete és azóta sem lázas ezért nagy valószínűséggel mindez valóban a gyógyszer következménye volt.

Bazsi amúgy jól van. Kicsit múlt hét óta folyik az orra, de mivel láz nincs ezért azt mondták nem kell megijedni semmitől, csak szívjam az orrát és fújam spray-vel. Ma megkértem a körzeti doktor Nőt, hogy azért legyen szíves jöjjön ki és nézzen rá Bazsi torkára és fogára mert már egy jó ideje elég nehezen megy az étkezés, ivás, eléggé kaotikus az étkezésünk. Én azt gondolom, hogy fogzási problémával állunk szembe mert a múlt héten ismét kibújt két foga és úgy látom még egy próbálkozik. De azért biztos, ami biztos, hiszen mégsem vagyok orvos.

A mi kisfiúnk természetesen mintsem törődve ezekkel a dolgokkal, egész nap jön-megy, most mér szó szerint is, ugyanis lassan egy hete, hogy Bazsi elindult két pirinyó lábán:-) Mosolyog és játszik, de azért elég sokszor igényli közelségemet, szeretgélésemet.

Súlyunk is egész szépen alakulgat. Mostanság 8.900 gramm körül vagyunk, bár ez a "nem evős" időszak azt hiszem kicsit rányomja a bélyegét a súly gyarapodásra. Az utolsó vérvétel során néztek a Bazsinak mindenféle enzimeket, ami a növekedéssel kapcsolatos, ennek részletes leírásával nem akarok senkit fárasztani:-) Ezek szerint Bazsival minden rendben, ami megint egy szuper hír:-) Bár a hasnyálmirigy enzime még mindig alacsony, de az is már jobb, mint volt, aminek külön örülök:-)

Valami csodálatos dolog, esemény történt meg velünk az elmúlt héten. Meghívást kaptunk és részt vettünk a Bátor táborban:-) Egy fantasztikus személyes élmény mellett mi szerint Bazsi itt indult el először, egyszerűen csodálatosnak mondhatnám az egészet, ami ott van jelen. Ez egy egészen más világ és nehezen is lehetne összefoglalni mindent, ami ott történt velünk. Azt gondolom, hogy ide mindenkinek, még aki nem beteg, vagy nincs beteg gyereke, annak is érdemes lenne elmennie egy kicsit, hogy lássa, hogyan is kellene nekünk embereknek bánnunk egymással és, ami a legfontosabba az a szeretet. Szavak helyett beszéljenek a képek:-)

1 megjegyzés: